dinsdag 23 maart 2010

Frisse citroen-crème-brûlée




Heerlijk: het is lente! Tijd voor lekkere en frisse toetjes. Vandaag heb ik gekozen voor een recept uit het boekje crème brûlée! van de uitgever Becht. Deze frisse, licht rinse crème brûlée is de eenvoud zelve. Door het citroensap wordt de room als bij toverslag dikker, zodat er voor dit recept geen eierdooiers nodig zijn. Gemakkelijk te maken en zonder oven.

Frisse citroen-crème-brûlée

Ingrediënten:

625 ml slagroom
165 gram fijne tafelsuiker
2 citroenen, de geraspte schil van 1 en het sap van beide citroenen
3 eetlepels poedersuiker voor de afwerking

Benodigdheden:

6 ronde soufflébakjes circa 8 cm doorsnede en 4,5 cm hoog
Eventueel een brander.

Werkwijze:

Giet de room in een steelpan. Voeg de suiker toe en verwarm de room al roerend tot de suiker volledig is opgelost. Breng aan de kook en laat onder regelmatig roeren 2 tot 3 minuten koken.

Neem de steelpan van het vuur en roer er het citroensap door. Roer er dan geleidelijk het sap door.

Giet de citroenroom in 6 soufflébakjes en laat hem afkoelen. Zet de bakjes 3 tot 4 uur in de koelkast tot de inhoud stevig is.

Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker. Karameliseer met een brander of onder de grill.

Serveer op een schoteltje met knapperige koekjes of partjes sinaasappel.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten