maandag 10 januari 2011

Chili con carne met rundvlees


Wat eten we vanavond? Dat is een veel gestelde vraag in De keuken van Johanna. Vaak laat me ik inspireren door wat ik tegenkom op het internet, bij andere bloggers of uit kookboeken of wat ik zelf in gedachten heb. Maar soms ontbreekt mij de inspiratie en roep ik: Wat heb jij in gedachten dan? Gisteren kreeg ik van mijn partner een folder in handen gedrukt Proef& van Gall & Gall. Daarin staat een eenpansgerecht dat ik echt moest maken. Dus vandaag op verzoek deze stoofschotel.

Chili con carne met rundvlees

Ingrediënten:

500 gram sukadelappen, in blokjes gesneden
zout en versgemalen peper
2 eetlepels olie
50 gram boter
2 uien, fijngesnipperd
100 gram magere spekblokjes
1 eetlepel verse oregano, fijngeknipt
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels komijnpoeder
3 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 rode Spaanse peper, fijngehakt
200 milliliter runderbouillon (van een tablet)
1 grote pot bruine bonen
1 rode paprika, in stukjes
4 eetlepels crème fraîche

Bereiding:

Bestrooi de vleesblokjes met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter in een braadpan. Bak de vleesblokjes, in gedeelten, rondom bruin en schep ze uit de pan.

Bak de uien en spekblokjes in het achtergebleven vet in circa 3 minuten goudbruin.

Voeg toe: de vleesblokjes, oregano, tomatenblokjes, komijnpoeder, knoflook, Spaanse peper en bouillon. Laat het vlees zachtjes in 1,5 uur gaar stoven.

Laat intussen de bruine bonen uitlekken.

Schep de uitgelekte bonen en de rode paprika door het vleesmengsel. Stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Schep er aan tafel crème fraîche op.

Lekker met een tomaten-avocado-salsa, maischips en brood. Ik heb deze stoofschotel geserveerd met basmatirijst.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten