woensdag 9 maart 2011

Dadar djawa


Een ei hoort erbij. Zeker, deze mag niet ontbreken op een rijsttafel. Je kan eieren koken en met een boemboe bereiden tot een sambal goreng telor, maar je kan ook een omelet maken. Met wat pepers, ui en kruiden maak je eenvoudig en snel een heerlijk bijgerecht.

De Rendang, die ik deze week heb voorbereid, behoeft alleen nog maar verwarmd te worden. De rijst gekookt, de groenten even kort gewokt en met alle bijgerechten kan dit op tafel gezet worden. Nu kunnen we aanschuiven.

Natuurlijk serveer ik nog meer gerechten op deze rijsttafel, maar die recepten heb ik nog niet uitgeschreven of gefotografeerd. Bij een volgende gelegenheid komen deze dan wel aan bod.

Dadar djawa (Omelet)

Ingrediënten:

1 rode lombok
4 eieren
zout
peper, vers gemalen
2 sjalotten, fijn gesnipperd
2 lente-uitjes, in smalle reepjes
1 eetlepel bladselderij, fijngesneden
0,5 eetlepel (arachide) olie

Bereiding:

Snijd de lombok overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Klop de eieren los met wat zout en peper en meng de lombok, sjalotten, lente-ui en selderij erdoor.

Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak het ei zachtjes tot de bovenkant gestold is. Keer de omelet om en bak de onderkant goudbruin.

Leg de omelet op een bord, rol hem op en snij in repen.

Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten