dinsdag 26 juni 2012

Aardbeiengratin



Een verrassend fris en romig toetje met heerlijke zoete Hollandse aardbeien. Een traktatie voor jong en oud.

Je zou kunnen denken dat je voor dit dessert de oven moet gebruiken. Maar in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden gebeurd dit niet. Het krokante laagje komt van de basterdsuiker.

De combinatie van slagroom, yoghurt, citroenschil en het zoet van de aardbeien is dit een heerlijke afsluiting van een zomerse maaltijd. Eenvoudig en snel te maken. De ingrediënten voor dit recept zijn gebaseerd op 6 personen.

Aardbeiengratin

Ingrediënten:

300 milliliter slagroom
300 milliliter volle yoghurt
225 gram aardbeien
Geraspte schil van 1 citroen
Beetje fijne kristalsuiker
Beetje citroensap
115 gram lichtbruine basterdsuiker

Benodigdheden:

6 dessertbakjes

Werkwijze:

Klop de slagroom met suiker naar smaak tot zachte pieken. Vouw de yoghurt, enkele fijn gesneden aardbeien en de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak wat suiker en citroensap toe.

Verdeel de overige aardbeien over de bakjes en schep hierover het roommengsel. Strooi de basterdsuiker er in een dun laagje overheen.

Zet de bakjes voor minstens 2 uur in de koelkast, zodat zich een krokant laagje kan vormen.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten