zondag 31 januari 2016

Pompoen-kokossoep met garnalen



De pompoen heeft vele vrienden. Dan bedoel ik smaakvrienden. Je kan wel zeggen dat het een allemansvriend is. Ja, ook een vriend van mij.

Of anders gezegd: ik vind dat de smaak van pompoen met heel veel ingrediënten te combineren is. Niet alleen qua smaak maar ook wat betreft de bereiding van een pompoen kan je alle kanten op.
Gemakkelijk en snel is de bereiding van een soep met als basis deze groente.

Voor vandaag heb ik gekozen voor een eenvoudig te maken soep, maar door gebruik van kokos en knoflookgarnalen heeft dit voorgerecht een volle, romige en Oosterse smaak meegekregen.


Pompoen-kokossoep met garnalen

Ingrediënten:

1 pompoen
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
arachideolie
1 eetlepel kurkuma
1 liter kippenbouillon
400 milliliter kokosmelk
1 rode peper
500 gram garnalen
1/2 limoen
vers gemalen zwarte peper, naar smaak

Attributen:

diepe pan met dikke bodem
staafmixer
keukenpapier
wokpan

Werkwijze:

Verwarm de bouillon en zet apart. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Pel en snijd de knoflookteentjes fijn.

Verwarm in een diepe pan een scheut olie en fruit de sjalotten, de helft van de knoflook, de blokjes pompoen en de kurkuma voor 2 minuten. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes koken voor 15 minuten totdat de pompoen zacht is. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.

Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringetjes. Dep de garnalen droog met wat keukenpapier.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de garnalen met de andere helft van de knoflook rondom bruin en net gaar. Voeg de rode peper toe en bak kort meer. Breng de garnalen op smaak met het sap van de halve citroep.

Serveer de soep en verdeel de garnalen.

Smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten